Η ομάδα μας

Χριστίνα Παλιμετάκη Χριστίνα Παλιμετάκη

Η Χριστίνα Παλιμετάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη το 1992. Έζησε 8 χρόνια στο Βέλγιο, όπου πραγματοποίησε τις σπουδές της στην Οδοντιατρική Σχολή στο Γαλλόφωνο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Λιέγης Université de Liège, Belgique, καθώς και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ίδιου Πανεπιστημίου για εξειδίκευση στην Παιδοδοντιατρική.

Στο επιστημονικό της ενδιαφέρον περιλαμβάνονται τα πεδία της πρόληψης της τερηδόνας και της αντιμετώπισης των τραυματισμών. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Αθλητικής Οδοντιατρικής.

Από το 2001 ασκεί την Οδοντιατρική αποκλειστικά για παιδιά, εφήβους και άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ από το 2006 διατηρεί το δικό της ιατρείο στο Μαρούσι.
Από το 2015 εργάζεται ως Παιδοδοντίατρος και στην Ελβετία.
Δείτε το βιογραφικό αναλυτικά

Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά και… τη γλώσσα των παιδιών!

Eίναι ενεργό μέλος των παρακάτω οργανισμών:

Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής

Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία

European Academy of Paediatric Dentistry

Ελληνική Εταιρεία Αθλητικής Οδοντιατρικής

Αssociation des Dentistes de l’ Université de Liège

International Association of Dental Traumatology

Ελβετική Παιδοδοντική Εταιρεία

Οδοντιατρικός Σύλλογος Ελβετίας

European Association for Sports Dentistry

 

 

Βασιλική ΤζίφαΒασιλική Τζίφα

Επιστημονικά Υπεύθυνη

Βασιλική Τζίφα γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και αποφοίτησε το 2005 με υποτροφία της τράπεζας Eurobank EFG ως “Αριστούχος απόφοιτος Λυκείου με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση’’. Εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 2011 με ’’Λίαν Καλώς’’. Παράλληλα με τις σπουδές της συνεργάστηκε με το τμήμα της Παιδοδοντίας του ΑΠΘ εκπονώντας επιστημονικές εργασίες, ως επιστημονικός συνεργάτης.

Το 2014 ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή της στο αντικείμενο της Παιδοδοντιατρικής και της Οδοντιατρικής για Αμεα, στο Marmara University της Κωνσταντινούπολης.
Έκτοτε έχει παρουσιάσει μέρος των επιστημονικών της εργασιών σε συνέδρια στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό και έχει διατελέσει εθελόντρια οδοντίατρος στους Special Olympics.

Στο επιστημονικό της ενδιαφέρον περιλαμβάνεται το πεδίο της Οδοντιατρικής για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Από το 2011 εργάζεται ως Παιδοδοντίατρος στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα ενώ από τον Ιανουάριο του 2018 είναι και μόνιμη συνεργάτης μας. Επίσης συνεργάζεται εθελοντικά με το Δήμο Αμαρουσίου για τον προληπτικό έλεγχο παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας καθώς και με το Χαμόγελο του Παιδιού.

Τέλος, έχει ιδιαίτερη έφεση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Τουρκικά και λίγα Πορτογαλικά!

Eίναι ενεργό μέλος των παρακάτω οργανισμών:

Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής

Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία

 

 

Άννα ΡάπτηΆννα Ράπτη

Η Άννα Ράπτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού και στη συνέχεια απο την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το τριετές πρόγραμμα για εξειδίκευση στην Παιδοδοντιατρική στο Πανεπιστημιο Tufts Βοστώνης των Η.Π.Α.
Μετά την επιστροφή της από τις Η.Π.Α. εργάζεται ως Παιδοδοντίατρος στην Αθήνα.

Στο επιστημονικό της ενδιαφέρον περιλαμβάνεται το πεδίο της Οδοντιατρικής για παιδιά με ειδικές ανάγκες και έχει πολύχρονη πείρα στην αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών μέσω ειδικής προσέγγισης (Behavioral Management).

Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά και στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη ζωγραφική.

Είναι ενεργό μέλος των παρακάτω οργανισμών:
Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής
Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία
European Academy of Paediatric Dentistry
American Association of Paediatric Dentistry

 

 

Γιάννης ΜπρόκοςΓιάννης Μπρόκος

Ο Γιάννης Μπρόκος γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης το 2001. Εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησε το 2007.

Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στο αντικείμενο της Παιδοδοντιατρικής στο 3ετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου της Σκωτίας, Ηνωμένο Βασίλειο (2009-2012)
Διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης της Κλινικής Παιδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών για το διάστημα 2013-2016, ενώ από το 2012 ασκεί την οδοντιατρική αποκλειστικά σε παιδιά και εφήβους στην Αθήνα και τη Ζάκυνθο.

Στο επιστημονικό του ενδιαφέρον περιλαμβάνονται οι συμπεριφορικές τεχνικές άσκησης της οδοντιατρικής σε μη συνεργάσιμα παιδιά και εφήβους.
Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Eίναι ενεργό μέλος των παρακάτω οργανισμών:

Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής

Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία

 

 

Έφη ΚουρουνιώτηΈφη Κουρουνιώτη

Υπεύθυνη Λειτουργίας Ιατρείου

Η Έφη Κουρουνιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε το 2013 από το Πολυτεχνείο Κρήτης με γενικό βαθμό «Άριστα» ως Μηχανικός Περιβάλλοντος. Το 2015 έλαβε τη μεταπτυχιακή της εξειδίκευση, με δύο δημοσιεύσεις, στην Περιβαλλοντική και Υγειονομική Μηχανική.

Στη συνέχεια η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στον παιδαγωγικό κλάδο με σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στην Ειδική Αγωγή. Από τα τέλη του 2015 εργάζεται και ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε παιδιά με ιδιαιτερότητες, με μεγάλη επιτυχία και άριστα αποτελέσματα. Παράλληλα με αυτά, λαμβάνει διεπιστημονική εκπαίδευση και πιστοποίηση ως Yoga Instructor σε αναγνωρισμένη σχολή των Αθηνών, συνδυάζοντας τις κορυφαίες τεχνικές στο είδος τους, σε φυσικό, ενεργειακό και νοητικό επίπεδο, ταυτόχρονα με ψυχική αυτοάμυνα.

Έχει παρακολουθήσει επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα (σεμινάρια management) στην διοίκηση ανθρωπίνου δυναμικού και τον προγραμματισμό και έλεγχο συντήρησης εγκαταστάσεων και συστημάτων, καθώς και εκπαίδευση στο Digital Marketing Course. Τέλος, έχει πιστοποίηση Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοπνευμονικής Ανάνηψης.

Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και λίγα Κινεζικά!

 

 

Πηνελόπη ΝτάμσαΠηνελόπη Ντάμσα

Βοηθός Οδοντιάτρου

Η Πηνελόπη Ντάμσα γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Βοιωτία. Σπούδασε στην Αθήνα Βοηθός Φυσικοθεραπευτή – Υπάλληλος εργαστηρίου φυσικοθεραπείας, αποφοιτώντας το 2013.

Από το 2015 έως το 2018 εργάστηκε στην 7η Πνευμονολογική Κλινική και στην Θωρακοχειρουργική του Νοσοκομείου Θώρακος Σωτηρία, οπότε και έλαβε την εξειδίκευση Νοσηλεύτριας Γενικής Νοσηλείας.

Στην συνέχεια η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε να εφαρμόσει τις γνώσεις της Νοσηλευτικής στο παιδοδοντιατρείο μας.
Κατέχει πιστοποίηση BLS Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και έχει παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα Τραυματολογίας, Αιμοληψίας, Αθλητικών Τραυματισμών και Νευροφυσιολογίας.

Έχει συμμετάσχει σε τρίμηνο σεμινάριο εξ αποστάσεως σχετικά με την πρόληψη του χρόνιου πόνου («Preventing chronic pain: A human systems approach») από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Τέλος, έχει παρακολουθήσει τετράμηνο σεμινάριο του ΕΣΠΑ, με τίτλο: «Marketing και επαγγελματική δεοντολογία».

Μιλά Αγγλικά και στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία, τη γιόγκα και τη μαγειρική.