Η ομάδα μας

Χριστίνα Παλιμετάκη Palimetaki

Η Χριστίνα Παλιμετάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη το 1992. Έζησε 8 χρόνια στο Βέλγιο, όπου πραγματοποίησε τις σπουδές της στην Οδοντιατρική Σχολή στο Γαλλόφωνο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Λιέγης Université de Liège, Belgique, καθώς και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ίδιου Πανεπιστημίου για εξειδίκευση στην Παιδοδοντιατρική.

Στο επιστημονικό της ενδιαφέρον περιλαμβάνονται τα πεδία της πρόληψης της τερηδόνας και της αντιμετώπισης των τραυματισμών. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Επιστημονικής Εταιρείας Αθλητικής Οδοντιατρικής.

Από το 2001 ασκεί την Οδοντιατρική αποκλειστικά για παιδιά, εφήβους και άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ από το 2006 διατηρεί το δικό της ιατρείο στο Μαρούσι.
Από το 2016 εργάζεται ως Παιδοδοντίατρος στην Ελβετία.
Δείτε το βιογραφικό αναλυτικά

Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά και… τη γλώσσα των παιδιών!

Eίναι ενεργό μέλος των παρακάτω οργανισμών:

Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής

Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία

European Academy of Paediatric Dentistry

Επιστημονική Εταιρεία Αθλητικής Οδοντιατρικής

Αssociation des Dentistes de l’ Université de Liège

International Association of Dental Traumatology

Ελβετική Παιδοδοντική Εταιρεία

Οδοντιατρικός Σύλλογος Ελβετίας

 

 

Βασιλική ΤζίφαΒασιλική Τζίφα
Συνεργάτης Παιδοδοντίατρος

Η Βασιλική Τζίφα γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και αποφοίτησε το 2005 με υποτροφία της τράπεζας Eurobank EFG ως “Αριστούχος απόφοιτος Λυκείου με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση’’. Εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 2011 με ’’Λίαν Καλώς’’. Παράλληλα με τις σπουδές της συνεργάστηκε με το τμήμα της Παιδοδοντίας του ΑΠΘ εκπονώντας επιστημονικές εργασίες, ως επιστημονικός συνεργάτης.
Το 2014 ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή της στο αντικείμενο της Παιδοδοντιατρικής και της Οδοντιατρικής για Αμεα, στο Marmara University της Κωνσταντινούπολης.
Έκτοτε έχει παρουσιάσει μέρος των επιστημονικών της εργασιών σε συνέδρια στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό και έχει διατελέσει μέλος των Special Olympics ως εθελόντρια οδοντίατρος.

Στο επιστημονικό της ενδιαφέρον περιλαμβάνεται το πεδίο της Οδοντιατρικής για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Από το 2011 εργάζεται ως Παιδοδοντίατρος στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα ενώ από τον Ιανουάριο του 2018 είναι και μόνιμη συνεργάτης μας. Επίσης συνεργάζεται εθελοντικά με το Δήμο Αμαρουσίου για τον προληπτικό έλεγχο παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας καθώς και με το Χαμόγελο του Παιδιού.

Τέλος, έχει ιδιαίτερη έφεση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Τουρκικά και λίγα Πορτογαλικά!

 

 

Ευγενία ΑληφακιώτηΕυγενία Αληφακιώτη
Συνεργάτης Παιδοδοντίατρος

Η Ευγενία Αληφακιώτη γεννήθηκε στη Λάρισα και αποφοίτησε το 2005 με Άριστα από το 5ο Ενιαίο Λύκειο Λάρισας. Εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η ιδιαίτερη αγάπη της για τα παιδιά την ώθησε να παρακολουθεί την κλινική άσκηση σε γνωστή παιδοδοντιατρική κλινική της Θεσσαλονίκης από τις προπτυχιακές της σπουδές.

Από το 2011 εργάζεται σε παιδοδοντιατρείο στη Λάρισα, ενώ το 2013 μετακομίζει στην Ελβετία. Εργάζεται ως χειρουργός οδοντίατρος και αναλαμβάνει το παιδοδοντικό τμήμα της οδοντιατρικής κλινικής Adent Clinique Dentaire Martigny και από το 2014, εργάζεται παράλληλα και στην Κρατική Παιδοδοντιατρική Κλινική της Γενεύης, Clinique Dentaire de la Jeunesse Genève.

Κατά την παραμονή της στην Ελβετία παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Université de Genève, Suisse με εξειδίκευση την Παιδοδοντιατρική. Προκειμένου να εμβαθύνει τις γνώσεις της, το 2015 συνέχισε τις σπουδές της στο τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Παιδοδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το επιστημονικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στις οδοντικές ανωμαλίες και την αντιμετώπιση του οδοντιατρικού φόβου. Έχει παρουσιάσει πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες σε πανελλήνια και διεθνή οδοντιατρικά συνέδρια, ενώ έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε δράσεις σχετικά με την πρόληψη και τη στοματική υγεία των παιδιών, των εφήβων και των ατόμων με αναπηρία.

Μιλά Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά, ενώ στον ελεύθερο της χρόνο της αρέσει να ταξιδεύει!

 

 

Έφη ΚουρουνιώτηΈφη Κουρουνιώτη
Υπεύθυνη Λειτουργίας Ιατρείου

Η Έφη Κουρουνιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε το 2013 από το Πολυτεχνείο Κρήτης με γενικό βαθμό «Άριστα» ως Μηχανικός Περιβάλλοντος. Το 2015 έλαβε τη μεταπτυχιακή της εξειδίκευση, με δύο δημοσιεύσεις, στην Περιβαλλοντική και Υγειονομική Μηχανική.

Στη συνέχεια η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στον παιδαγωγικό κλάδο με σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στην Ειδική Αγωγή. Από τα τέλη του 2015 εργάζεται και ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε παιδιά με ιδιαιτερότητες, με μεγάλη επιτυχία και άριστα αποτελέσματα. Παράλληλα με αυτά, λαμβάνει διεπιστημονική εκπαίδευση και πιστοποίηση ως Yoga Instructor σε αναγνωρισμένη σχολή των Αθηνών, συνδυάζοντας τις κορυφαίες τεχνικές στο είδος τους, σε φυσικό, ενεργειακό και νοητικό επίπεδο, ταυτόχρονα με ψυχική αυτοάμυνα.

Έχει παρακολουθήσει επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα (σεμινάρια management) στην διοίκηση ανθρωπίνου δυναμικού και τον προγραμματισμό και έλεγχο συντήρησης εγκαταστάσεων και συστημάτων, καθώς και εκπαίδευση στο Digital Marketing Course. Τέλος, έχει πιστοποίηση Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοπνευμονικής Ανάνηψης.

Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και λίγα Κινεζικά!